Kırışıklık Tedavisi
Yıllar geçtikçe yüze yeni kırışıklıklar eklenir. Yüzdeki kırışıklıklar çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir.
Cilt elastikiyetinin kaybı, kolajen kaybı veya mimik çizgileri kırışıklıkların nedenleri arasındadır. Uzun yıllar istemsiz kas kasılmaları kolajen dokuya zarar verir ve yüz hatları kırışıklara dönüşür.
Kırışıklıkların görünümünü tamamen engellemek mümkün olmasa da kırışıklıkların görünümünü azaltmak ya da kırışıklık oluşumunu geciktirmek ve cildi pürüzsüz hale getirmek mümkündür. Günümüzde birçok yaşlanma karşıtı ürün bulunmaktadır. Birçoğu hafif, yeni oluşan kırışıklıklar üzerinde iyi çalışırken, birçoğu sıkı görünen ve gitmeyen kırışıklıklar için etkilidir.
Kırışıklık Tedavisi Nasıl Yapılır?
Öncelikle kişinin yüzünün anatomisi çıkarılır ve kişinin cildindeki kırışıklıklar için gerekli olan tedavi belirlenir. Daha sonra belirli zaman aralıklarında gerekli tedaviler verilir.
Kullanılan tedaviler ciltte elastin ve kolajen üretimini artırmaya yönelik uygulamalardır. Canlı, ışıltılı ve pürüzsüz bir cilt elde etmek için uygulanan tedaviler olumlu faydalar sunar.
Uygulanan Kırışıklık Tedavileri Nelerdir?
1- Dolgu Uygulamaları
Dolgu maddeleri genellikle yüzü şekillendirmek ve yüz hatlarını vurgulamak için kullanılır. Net yüz hatları, yüzün estetik ve genç görünmesini sağlar. Yaşla birlikte özellikle yüzün bazı bölgelerinde sarkmalar ve sarkmalar meydana gelir.
Dolgu maddeleri sarkık ve çökük bölgelere enjekte edilebilir. Şakak, yanak ve çene dolguları gençliği en çok destekleyen dolgulardır.
Yaşlanma sürecinde şakak bölgesi hacim kaybeder. Şakakları alçaltarak, bu etki yüzün üst kısmının belirgin bir şekilde daralmasına ve kaşların düşmesine neden olur.
Şakak dolguları ile şakaklardaki boş ve desteksiz alanlar desteklenerek kaşların sarkmaması ve yüzün daha aktif ve genç görünmesi sağlanır. Yanak ve çene dolgusu işlemleri sırasında sarkan ve sarkan cilde enjekte edilerek sarkık bölgeler desteklenir ve şekillendirilir.
Bu işlemlere ek olarak burun alt ucunu kaldırmak ve burun köprüsünü kaldırmak için de burun dolgusu kullanılır. Burun bölgesi gençlerin en çok etkilendikleri bölgelerin başında geliyor.
Dudak dolgusu, yaşlanmaya bağlı olarak incelen dudak bölgesinde kullanılan tekniklerden biridir. Dolgun ve parlak dudaklar yüze genç ve çekici bir görünüm verir.
Dolgu Uygulamaları Nasıl Uygulanmaktadır?
Dolgu işlemine başlamadan önce enjeksiyon bölgesi antiseptik solüsyon ile temizlenir. Ardından lokal anestezik bir krem yardımıyla kişinin ağrı hassasiyeti azaltılır.
Kremin etkisini güçlendirmek için 15-20 dakika bekletin. Ardından ince iğnelerle doldurulacak yerlere dolgu maddesi enjekte edilir.
2- Somon DNA Aşısı
Somon DNA aşı tedavisi cilt yenilenmesini sağladığı kanıtlanmış bir tedavidir. Somon DNA aşısı, somondan elde edilen polinükleotitlerden oluşur. Bu polinükleotitler cildin yenilenmesini ve yeniden yapılanmasını sağlar.
Somon DNA aşısı cilt yapısını destekler, güçlendirir ve cildin nem dengesini düzenler. Ayrıca cildin sıkılığını, elastikiyetini ve parlaklığını artırarak kolajen ve elastin üretimini uyarır.
Somon DNA poleni cildi güneşin zararlı etkilerinden korurken, cilde pürüzsüz, canlı, genç ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Somon DNA aşısı göz çevresi başta olmak üzere tüm yüz, boyun ve göğüs bölgesine uygulanabilir. Somon DNA tedavisi 1-3 hafta aralıklarla yapılır ve 2-4 seans sürer.
Somon DNA Aşısı Nasıl Uygulanmaktadır?
Somon DNA işlemi öncesi işlem yapılacak bölge antiseptik solüsyon ile temizlenir ve topikal anestezik kremlerle uyuşturulur.
Kullanıma hazır şırıngalarda bulunan somon DNA aşısı, kırışıklı bölgelerdeki uygun noktalara ince iğneler kullanılarak cilde enjekte edilir.
3- Yüz Mezoterapisi
Yüz mezoterapisi cilt gençleştirmede en etkili yöntemlerden biridir. Yüz mezoterapisi, yüz ve boyun çevresindeki ince çizgilerin giderilmesi ve genel cilt parlaklığının artması gibi faydalar sağlar. Yüzdeki şekil bozuklukları yaşla birlikte ortaya çıkar.
Bu şekil bozuklukları kendini taşıyan dokuların büzülmesi sonucu kırışma, sarkma, sarkma şeklinde olabileceği gibi mimiklerden kaynaklanan kırışıklar şeklinde de ortaya çıkabilir.
Yaşlanma ve çevresel faktörler nedeniyle yüzde ortaya çıkan şekil bozukluklarını gidermek için yüz, boyun ve dekolte bölgesine mezoterapi uygulanmaktadır.
Cildin vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamak, kan dolaşımındaki bozulmayı düzeltmek, kaybolan destek dokuları yerine koymak için; En etkili yöntem yüz mezoterapisidir. Yüz mezoterapisi iki hafta arayla 4-8 seanstan oluşur.
Yüz Mezoterapisi İşlemi Nasıl Uygulanmaktadır?
Yüz mezoterapisi işlemine başlamadan önce yüz bölgesi antiseptik solüsyon ile temizlenir ve ardından lokal anestezik kremlerle uyuşturulur.
Bu sayede tedavi gören kişiler ağrı ve incinme hissetmezler. Daha sonra yüzdeki ilgili noktalara uygun miktarlarda mezoterapi enjeksiyonları yapılır. İşlem 30 dakika kadar sürer.
4- Fraksiyonel Radyofrekans
Yaşlanma, mevsimsel faktörler, kirli hava, çeşitli kozmetik kimyasallar ve zorlu yaşam koşullarından olumsuz etkilenen cilt, diğer organlara göre daha hızlı yıpranır. Özellikle son yıllarda sağlıklı ve genç bir görünüm vermek için kullanılan lazer uygulamalarında fraksiyonel radyofrekans uygulaması ön plana çıkmıştır.
Cilt yüzeyini etkilemeden doğrudan cilt altına çalışan fraksiyonel radyofrekans tedavisi, cildin parlak, eşit, sağlıklı ve genç bir görünüm kazanmasını sağlar.
Radyofrekans uygulaması ilk seanstan itibaren etkisini göstermeye başlar ve onarıcı etkisi işlem sonrasında da devam eder.
En etkili ameliyatsız yüz germe işlemlerinden biri olan Fraxel radyofrekans uygulaması, cildin ihtiyacına göre minimum 3 seans, maksimum 8 seansta gerçekleştirilir.
Fraksiyonel Radyofrekans İşlemi Nasıl Uygulanmaktadır?
Radyofrekans fraksiyonel solüsyon uygulanmadan önce yüz bölgesi antiseptik solüsyon ile temizlenir. Daha sonra lokal anestezik kremlerle uyuşturulan cilde fraksiyonel radyofrekans tedavisi uygulanır.
Fraksiyonel radyofrekans işlemi lazer cihazı yardımı ile uygulanmaktadır. Fraksiyonel radyo frekans cihazı, epidermal tabakaya zarar vermeden cilt yüzeyine zarar verir.
Hasarlı cilt kontrol altında gençleşir ve canlanır, böylece kırışıklıkların görünümü azalır. Yaklaşık 25-30 dakika süren bu işlem sonucunda yüzde kızarıklık oluşur. Ancak bu kızarıklıklar geçici olsa da ciddi bir sorun teşkil etmez. İşlemin yapıldığı gün günlük hayatınıza dönebilirsiniz.
5- Örümcek Ağı Tedavisi
Örümcek ağı tedavisi en etkili ve en hızlı ameliyatsız yüz germe işlemlerinden biridir. "Ağ" uygulamasının temeli, kırışıkların ortaya çıktığı yerlerde medikal iplerin yumuşak hareketlerle uygulanarak yüz germe yapılması prensibidir.
Yüze konulan medikal ipler zamanla kendiliğinden erime eğilimindedir. Ağ Açıcı; yüz, boyun ve dekoltenin tüm bölgelerinde kullanılabilir. İşlem sonrasında ciltteki kırışıklıklar gözle görülür şekilde azalır, cilt parlak, canlı, sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşur.
Günümüzde cerrahi yöntemler yerine ameliyatsız kolay yöntemler tercih edilmektedir. Modern teknolojiler sayesinde cerrahi yöntemlere başvurmadan da oldukça etkili sonuçlara ulaşmak mümkündür.
Örümcek Ağı Estetiği Nasıl Uygulanmaktadır?
Bir örümcek ağını işlemeden önce cilt antiseptik bir solüsyonla temizlenir. Ardından uygulama bölgesi anestezik kremlerle uyuşturulur ve kişinin ağrı ve hassasiyeti giderilir.
Sarkmanın tipine göre seçilen dikişler operasyon bölgesine cilt altına germe yöntemi ile yerleştirilir. Operasyon yaklaşık 30 dakika sürer ve operasyon sonrasında yüzde herhangi bir iz kalmaz. Bu tek seferlik bir prosedürdür ve iki ila üç yıl sürebilir. Bu işlemden sonra kişiler günlük hayatlarına dönebilmektedir.